Kallblodigt mord i Broddarp

Härom dagen när min mamma gick upp på morgonen och skulle ut med hundarna så såg hon att facket under torkskåpet var utdraget. Konstigt tänkte min mamma och under kvällen så berätta mamma det för oss andra och vi insåg allihopa att det var en inneboende i vårt hus. För säkert tre veckor sedan så upptäckte vi nämligen en råttas bo i en garderob, så vi rensa ur garderoben och trodde att vi skrämt iväg den rackarn. Men nu verkar det inte så eller va hade facket åkt ut av sig själv?

I eftermiddags så bestämde sig pappa att han skulle slänga vårt gamla torkskåp som säkert inte fungerat på 5 år. Så han och Johan tog på sig handskar och skulle bära ut skiten. Och då susa något förbi honom och han skrek: Åh jävlar vilken stor jävel!! Jag fråga om de va råttan som va tillbaka och ja de va han.

Då började det stora spelet, dom skulle försöka få ut råttan. Så dom öppnade dörren till altanen placerade ut hinder och pappa ställde sig ivägen för den andra utvägen. Johan som rustar upp sig med en hockeyklubba börjar långsamt att peta ur råttan bakom tvättkorgarna och han är iväg snabb som attan. Jag och mamma som är i köket (och har givetvis stängt dörren) hör hur de skriker och saker ramlar omkull. Men ack dom missade och den rackarn sprang ner i källaren.

Spelet fortsätter där nere, dom går ner för trappan och undrar var han tagit vägen. Då upptäcker Johan ett spår, i vår katt lådaa ligger en råttskit och vid lådan går de två rör upp i taket. Johan tittar tyst och stillsamt bakom rören och där sitter han, Råttan! Han säger: Jag vet han är. Dom gör sig redo pappa ställer sig i dörren in till det andra dörren och Johan tar ett hårdare grepp om hockeyklubban och slår till. Råttan flyger iväg, han slår igen, råttan flyr mot trappen, han slår igen, och han flyr lite halvdöd mot tidningskorgen och där bakom alla tidningar slutar spelet och därmed råttans liv.
Belåtna och en kick adrenalin kommer dom upp och berättar om sitt spel. Mamma är lycklig och glad att den jäveln är död. Medans djurvännen i mig tycker att de va lite väl elakt mot den lilla råttan (som visade sig vara 13cm lång och då är inte svansen med) men samtidigt kan den skylla sig själv, man går inte in i Familjen Berglunds hus obestraffat.


Postat av: Ingela i Falköping

Bläää hjälp va äckligt

2009-01-26 @ 19:47:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback