Tisdag

Helt ledig idag :D Jihoo. Imorn börjar "verkligheten" ska börja jobba imorn och ska jobba tills fredag.. ojojoj va jobbigt ;P
Fick precis hem mitt Mario Kart till mitt Nintendo Wii och de är såå jävla roligt! Sitter där i soffan med en ratt i knät och styr haha och grym är jag också har faan vunnit nästan alla lopp!
Har ju sport spelet också men de har jag fått sån träningsvärk av så jag ska lugna mig med det till jag är helt smärt fri haha!
xoxo Emelie

Mario


Måndag

Igår var det dags för agility träning med Fridolf igen. Gick jätte bra och han var duktig som vanligt, Fridolf skulle aldrig kunna med att göra dåligt ifrån sig :P Gjorde en hel kombination idag och de gick framåt men inte särskilt snabbt.

Idag så gick jag upp kl 07.30 och jag och Johan åkte iväg med pickupen mot Töreboda. På vägen stannade vi i Falköping och köpte frukost på Donken för 81 spänn!! Fy faan..
Kom fram till Töreboda vid 10 och vi slängde på soffan och bordet och Johan åkte hem. Jag började packa i väntan på Mamma som kom vid 10.30. Efter de höll vi på att städa till 13 och jälar va varmt de va att skura och damma :S
Fint blev de iaf och sen kom de stora problemet. Hur skulle vi kunna få in alla min saker i baksätet? De va 3 stooora väskor och 7 papperspåsar. Men vi knödde och knödde... In kom de iaf.
Bye bye Töreboda nu flyttar jag!!

Sen åkte vi hem och köpte födelsedagspresent till Offe som fylelr år idag. GRATTIS!!
 Nu ska jag kolla på Cashmire Mafia :D

xoxo Emelie


Lördag

För jag har tagit studenten! Fy faan va jag är braaa!

Ojoj nu är man "vuxen" som alla säger, vet inte riktigt om jag själv kan hålla med om de men.
Aja nu ska jag berätta om min student dagar.

 I onsdags så åkte vi kl 07.00 iväg på en hemlig resa, spännande! Vi åkte och åkte tills slut hamnade vi på en gård i värmland. Där stannade vi för studiebesök i en timme ungefär. Gården hade ekologisk odling och 160 djur.
Sen var det på bussen igen och vi åkte ännu mer, stanna och åt pastasallad och så åkte vi igen.

Då fick reda på vårt mål, vi skulle till Norge. Så vi stannade på ett matställe köpte godis och andra grejor och hoppade in i bussen igen och åkte över gränsen.
Norge är ett vackert land, men väldigt likt Sverige.
Vi stannde på universitet för miljö och biovetenskap. Lyssnade på en föreläsning och åkte igen.
Äntligen kl 22.00 eller nåt, kom vi fram til vandrahemmet där vi skulle sova. Vi grillade kött och åt potatissallad,de va myyys. Efter de va de bedtime och guuud så gött jag sov den dagen!

Dagen efter så var det dags att åka vidare in till Oslo. Solen sken och de va jätte varmt och mysigt ute :D Vi åkte till Holmenkollen, ett ställe där dom åker stört lopp. Vilka typer dom dära är som hålle på med den där sporten! De va ju hur högt som helst!!!!
Vi gick på ett jätte litet reptil ställe som var uruselt, efter det så gick vi och satte oss på ett solur och solade. Sen kom vi på att vi måste ju hitta parkeringen som bussen stod på. Så vi leta och leta, tillslut fik vi ringa lite och gråta hos en lärare som beskrev vägen. Och vi hitta de :P
Och sen väntade en 5 timmar lång bussresa hem. Som tur va hade en kille köpt Rena Rama Rolf så fick 2,5 timmes underhållning, han är rolig den där Rolf :P Vi var iaf hema vid halv tolv och då var det hem och duscha och sova.

På Fredagen va ju den stora dagen! Jag tog studenten!!!!! Shit har inte fattat de riktigt ännu.
Men men gick upp halv sju sminka mig, fxa håret klädde på mig. Var färdig kl 07, så hilma typiskt mig.
Satt och kollade på nyhetsmorgon tills kl blev 08 då gick jag över till Emma och hade Champange frukost med mina älsklingar! Jätte trevligt var det åt massor av frukt och choklad:D Sen åkte vi till skolan vid 10 skrev i allas mössor och pratade med lärare osv. Efter det var det lunch och efter det gick vi alla ut och satte oss i gräset och söp, sjöng sånger och hade det allmänt trevligt:D
kl 13 var det dags för avslutningscermonin då de var alla treor och deras föräldrar. Svens sjöng såklart och vi sjöng med, Vilken stämning de var vi sjöng med fast vi inte skulle göra det egentligen de bara blir så när Svens börjar lira :P Sedan var det dags för stependier. Haha jag blev ambassadör för svinnäringen i skaraborg :S Haha fick 100 kronor iaf :P Alex och Anna blev också ambassadörer fast Alex fick 500 ! Sen fick Emma 3000 kr, Alex 2000 och Anna 1000 kronor för fina studieresultat :D De är ni värda mina små älsklingar!!!
Sen var det dags för utspring. Vi sprang ut jätte lyckliga allihopa och sjöng som galningar!
Sen var det dags att leta upp mina familj i alla röra, hitta dom tillslut och där stod Mamma, Pappa, Hannes, Offe, Johanna, Farmor, Johan, Mickan och Therese! Åh blev såå glad, Mickan skulle inte ha kommit egentligen :P

Kom tebax till Broddarp vid 16 tiden nån gång och på vägen hem hade mina urgulliga kusiner och min gulliga moster satt upp skyltar längs vägen. På dem stod det : 1. Alla som är nåt tar studenten idag. 2. Alla som är nåt vet hur en ko låter, Rättsvar : Muu. 3. Alla som är nåt har tagit traktor körkort. 4. Alla som är nåt har världens bästa kusin som heter Emelie. Sååå himla gullit av er!! <3 <3
Okey nu är det dags för presenter :  Ett pilgrim halsband av Mickan
                                                                 Ett par örhängen av Lella
                                                                 Halsband och örhängen av Johanna och Offe
                                                                 Ett Nintendo Wii av Mamma och Pappa
                                                                 Fyra djurmuggar som låteer och 300kr av Ingela, Tomas och Mårten
                                                                 En glas tulpan och 1000kr av Farmor
                                                                 En salladskål och salladsbestik av Majvor och Ulf
                                                                 En ljuslykta av Christian, Carin och Oliver
                                                                 Två Orrefors ljusstakar av Sebastian, Hanna och Elvira
                                                                 En glas skål från Orrefors av Mormor, Morfar och Nick
                                                                 Ett pussel och en berlock till ett armband av Helena, Beckan, Julia o Anders
                                                                 En vas av Hannes och Linda
                                                                 Ett te set av Ninni
                                                                 En kryssning av Johan
Hmm har jag glömt nåt?

Sen bar det av till Krikelin till mina Älsklingar där vi parta löss hela natten! Love you guys!

xoxo Emelie

Student


                                                                


Tisdag

Igår så blev vi lite busiga flickorna och jag. Vi var och solade jag och Emma och helt plötsligt så dyker Alex upp! :D Sitter där och tjötar ett tag och vi bestämmer oss för att åka och hälsa på Anna kl 20.00 på kvällen :) Så vi åkte till Mariestad och så kom vi ihåg att Anna berättade för oss att Martin hade kommit till henne mitt i natten med taxi från Göteborg med rosor och choklad och ringt och sagt " Jag är här nu" kl 03.00! Så jag och Emma slängde oss ut i ett dike och plockade lite vitsippor och hittade ett gammalt Japp papper. Sen ringde vi och sa "vi är här nu" och ställde oss utanför hennes dörr med blommorna och "chokladen" :D Haha paff blev hon iaf :P
Satt hemma hos Anan i hennes rum till kl 23.00 sen åkte vi hem.

Idag så har jag lämnat tebax arbetskläder, eller ja byxorna iaf. Resten ska jag behålla eller har tappat bort. Får betala 470 spänn eller nåt iaf!!!! Fy faan.
Sen så ska vi snart upp och fika jag är hungrig!
Och ikväll så är det avslutningsmiddag, blir nog stel och halvtråkigt. Skulle ju visst vara bordsplacering :S

xoxo Emelie

Måndag

IT'S THE FINAL COUNTDOWN!!!!!!!!!!!!!!
Sista veckan i skolan! Shit va tiden går, de är ju inte riktigt klokt.

Igår (Söndag) så var jag och fridolf först på agility. Gick bra som vanligt, han är ju så underbart sööt. HAHA medans alla andra hundar kuttar järnet över hindren så trippar Fridolf fram i sin egna lugna takt:D Varför ha så bråttom?? Sååå gulli!

Efter det var det snabbt hem och hem till Anna-lena som syr min balklänning. Där stod jag i kanske en timme medans hon pillade överallt. Och ÅH va fin den är! Jag kommer va den vackraste rosa marängen av alla! ;P

Sen hem äta lite snabbt och iväg mot Kinnarp! Där hämtade vi upp mormor och sen åkte vi till Falköping och hämta moster Ingela. Och sedan vidare mot Skövde, på vägen mötte vi upp moster Helena, Kusinerna Julia och Rebecka. Vart vi skulle? Till skövde of course och kolla på The Sound of Music :D
Åh va bra den va! Mycket bättre än Mamma Mia!
På vägen till bilen efteråt så mötte vi på några av barnen som spelat i musikalen. Då skulle självklart Mormor och hennes tre barn stå där och tjöta med dom en kvart. .  Ja herregud.
Vi åkte vidare till Donken och där kom vi in tjoande och gapande! beställde mat och satte oss. När vi väl satt oss så hade vi så roligt att vi inte höll käft en ända minut! HAHA as trevligt var det iaf :D

Idag så klarade jag mitt traktor körkort haha bättre sent än aldrig!
Och jag och Anna blev valda till att medverka på en entreprenör vecka i juni:D Kommer bli as roligt gumman <3

xoxo Emelie

Lördag

BAKIS!! Så in i helvete oxå :(
Igår så ar jag hos Johan på middag. De va jag, Johan, Miqo och Daniel.
Skit mysigt hade vi i johans nya kök (har ju självklart inte sladden med mig hem till Broddarp så ni får se bilder en annan gång)
Vi åt potatis gratäng, grillade kotletter och sallad. Till efterrätt blev de blåbär och hallon paj med vaniljsås:D
Till detta drack pöjka öl och vi flickor fick i oss en flaska vin och två tredjedels Absolut Vodka! Det förklarar ju huvudvärken!
Vi spelade spel och hade det allmänt myyys!

Idag så har jag ätit som en gris och vart på promenad med alla mina pojkar :D Så himla varmt och gööttt ute <3
När vi va ute och gick så plockade Johan en liten sööt bukett med blommor till mig <3<3<3 Bara för att jag va såå hmla avis på Anna som fått rosor av sin pojkvän. Hihi då skulle inte Johan va sämre :D
xoxo Emelie


blomma

Fredag

Igår så var jag på studie besök, IGEN! Den här gången till ett stuteri (hästavel) i Hova. Det var en jätte fin gård med jätte stora beten och ett hus som var as vackert! Och de finaste av allt de låg vid värnen (eller havet Sara?).
Födde upp halvblods hästar och hade pckså semin på gården så han hade nog plats för 80 hästar eller nåt (!)

Efter det så åkte jag till Falköping och skulle göra det som jag alltid gör på Torsdagar, AGILITY!
Fridolf var duktig, sprang som tusan upp och ner för balansbommen. Men när vi skulle göra säcken så blev han lite busig och skulle bara springa förbi säcken och dirket till godistanten istället :D Men sen till slut så klarade han det.

Han hamnade i lite bråk idag med, en hund som stod brevid och kolla på skulle Fridolf hälsa på. Så han sprang fram och den andra hunden började direkt att blåsa upp sig, och det tolerar inte Fridolf så han sa allt till honom :S
Hundar hundar.....

Sen när jag kom hem så vräkte i i oss en varsin avokadosallad jag, farsan och mamma. MUMS!
Och sen upptäckte vi att det var The Shining på tv! Wow grymt bra film måste jag säga, Jack Nicolson är sååå jävla bra!!! Oscar till honom från mig :D

Idag så har jag gått en promenad i det fiina vädret och ska snart hoppa in i duschen.
Ska till Johan ikväll på myys middag med Miqo och Daniel :P De blir skööj !

xoxo
Emelie

agilityMiqo och Daniel

Onsdag

Idag har jag vart på studiebesök hela dagen.
Vi började resan i Skövde där vi besökte Radio Skaraborg och gick omkring där i ungefär en timme och va med en dam som hette Margareta när hon hade direkt sändning på morgonen, va väl så där lagom roligt....

Sen gick vi ungefär 500 meter till Tv4 skaraborg. De va inte så himla roligt, fick se där dom spelar in sina sändningar och så fick vi se deras kameror ? ! Aja sen hände en jätte dramatisk grej, en tjej i min klass svimma! Stackarn och vilken smäll hon fick i huvudet!!! AOUSH!! Måste blivit varm elle nåt . . Hon hade en jätte stor bula sen iaf...

Sedan åkte vi vidare till Varnhems (hette de så?) kloster. Där åt vi en knappt ätbar pasta sallad och sen gick vi in.
Inne i klostret var det allmänt kyrkligt och därmed tråkigt! Stod och lyssnade på en nunna som pratade om Arnm och andra historiska människor (booooring).

Sista stoppet idag var Skara domkyrka. Jätte fin kyrka och hon som prata här va ju iaf lite rolig att lyssna på. Vi fick gå upp i tornet i en JÄTTE smal trappa och gå ígenom en jätte smal gång och sedan ner för en annan smaltrappa!
Ja vilken upplevelse ;P

Nu är jag hemma igen har precis smält i mig lite mat och ska snart gå över till Emma!
Vi ska ha lite fyllemyyys:P funfunfunfun :P

525426-15

Tisdag

Ja idag så har de vart ännu en onödig dag, vi gör ju som sagt inget..
Men jag har gjort lite nytta idag iaf. Jag har gjort ett omprov i Småföretagande A och fick faktiskt godkänt den här gången och jag fick VG i slutbetyg :D Yeeeay!
Och vi har haft vår sista lektion med Tord :( Kommer sakna honom med, han är bäst den där Tord! Och Malin va gullig och hade bakat en kaka till oss och Tord :) Jätte god va den! Tuppkaka eller nåt hette den, kladdkaka utan kakao.

Sen åkte jag hem åt lite mat sen gick jag och Emma och sola, Myyys. Trotsa fattigheten! Kände att de kan ju vara lite kul att vara brun till studenten. As gött va de iaf, börjar faktist få färg nu med...

Sen gjorde jag min hemtenta också, duktig som jag är! Hihih
 
Och nu sitter jag här och har inget att göra. ´Kanske skulle man ta och göra lite teori kanske, skulle ju vara bra faktiskt.

Aja ha de gött
Tjingeling!

Solat

Älskling!

Den här snälla sötnosen lånade mig 100 kronor!!! TACK!

Johan <3

Måndag


Tebax till skolan näst sista veckan innan studenten. Ush kommer ju sakna mina älsklingar ju :'(
Men men har omprov imorn med, känns ju inte så bra. Hoppas hoppas att jag klarar det! Och sen fick jag reda på idag att jag har ett omprov i buddism också!!! Den dumma jävla läraren har ju inte sagt något förän nu, jävla idiot! Två veckor kvar lixom! Aja men som tur va så prata jag med en annan lärare som vi hade i religon förut och han gav mig en hemtenta. Bless him!
Semn nästa måndag ska jag strunta i ett studiebesök och vara kvar på skolan och försöka klara traktor teorin, så jag får ett godkänt i det med. Skäms Emelie Skäms!

På köpet är jag fattig också, har typ 50 spänn att leva på :S Får bli pasta och sås hela veckan...
Åh va roligt de ska bli på fredag, då ska Johan inviga sitt kök och bjuda mig, Mickan och Daniel på middag och sprit:D Jippey

Ska plugga lite nu.. Här är lite kort på mina älskade skolbästisar ;P

jag och anna
Jag och AlexJag och Emma

Agility träning

Idag har vi varit på träning jag och Fridolf. Och WOW va duktig han börjar bli!
Han bara slängde sig igenom alla grejer idag, super positiv. Däcket som han aldrig tidigare tyckt om hoppa han igenom hur lätt som helst. Och han va grym på A hindret! Rusa upp och ner på andra sidan. Och slalomen blir bara bättre och bättre snart behöver jag inte ens visa honom vägen :D
Om han hade vart snabbare hade jag nog börjat tävla med honom fast han ser ju inte så bra heller. Synd han är ju sååå duktig. Får tävla med Willgot sen.
Ja de va en riktig mysig dag idag, solen sken alla var glada. förutom Johan då som fick skjutsa ut mig och sedan stå och kolla på i två timmar. Klenis där, trodde ju du tyckte de va jäääätte kul :D
Jaja jätte rolig söndag iaf, här kommer lite bilder. Vill du se fler får du kolla på min bilddagbok:emeliieberglund!
Puss puss!

 agilityAgilityagilityAgility
agility

Frukost

Sitter här vi datorn och äter frukost.. hihi de får man på helgerna har jag och mamma kommit fram till :D
Sitter och lyssnar på kaffebryggarns härliga ljud :) Mmm kaffe!
Jag undrar vd de ska bli av dagen idag, de snöar ju ute!! Så himla tråkigt, vill ju ha sol sol sooool!!!!! Och de värsta av allt hundarna älskar de säkert, dom kommer springa ut och jipppey! och jag kommer muttra att mina tår fryser....
Fast Johan kommer senare idag, då får han vara min sool :D
Ne nu ska jag hämte mitt kaffe!
Tingeling!

Jag och Fridolf

Fredag

Jaha ännu en vecka är gjord och jag sitter här i väntan på att åka hem. Ska åka med 14.09 tåget så de är en stund kvar :( 
Idag så hade jag en lektion och den var helt värdelös! Skulle sitta och massera varanda osv. Hade ingen lust med det  alls, tycker de är lite obehagligt när nån man inte känner tar i mig plus att jag är jätte kittlig !
Så där satt jag i mörkret med ljus omkring oss och bara satt. Jaja fick fredagsfika idag iaf :D MUMS är så himla gott just idag!
Sen så börjar jag ju jobba kl 15 idag med:( fast jag jobbar ju bara till halv åtta som tur är. Är ledig hela helgen oxå! HÄRLIGT! Blir att träna agility med Fridolf..



Nu ska jag duscha byebye!Fridolf

Heey

Jaha då har man skaffat en sån här med, trodde jag aldrig om mig själv.
Siiter här och har de allmänt tråkigt i min lilla ett med kokvrå :/ Som tur är har jag med min älsklingsvovve denna veckan :D FRIDOLF! Ligger här bredvid mig och snarkar . .

Idag så har jag vart i skolan och haft fyra helt meningslösa lektioner.. tre häst lektioner där vi inte gjorde ett dugg, eller jo vi klippte och klistra lite.. Jag går sista året på gymnasiet, kan inte tro de va?
Sen hade jag en engelska b lektion, där skulle vi låtsas att vi hade hamnat i en mycket besvärlig situation och vi fick bara prata engelska! Mycket lek idag :D

Imorn är de två veckor kvar, TVÅ! Då tar jag studenten och jag är ute i det VUXNA livet! GAH!!
Har ju jobb i sommar iaf, sitta där i kassan på Willys:/ Inte de roligaste men de är helt okey faktiskt.

Aja ska sova nu! Puss och Hey


Välkommen till min nya blogg!